Restoran
Restoran KEKO

Vela Rava, Marinica
23283 Otok Rava

Tel: 00 385 (0)23 372 831
GSM: 00 385 (0)95 9025-733
E-mail: ravakeko@gmail.com

Restoran Keko


      VELA RAVA
Glavna luka mjesta, smještena na polovici otoka, sa uvalom Marinica (Marnjica) i sa starim selom koje je na vrhu otoka. Uvala je okrenuta prema Dugome otoku, pa je tako sigurno utociste za nauticare. I samo ime MARINICA (marnjica) govori o njenoj funkciji kroz povijest otoka. U uvali uz obalu sagrađeni su mnogi mulići, a tu je i riva i veli mul, koji su namijenjeni pristajanju većih brodova. Tu se nalazi i naš RESTORAN KEKO , ispred kojeg su i bove, besplatne za goste restorana.

Vela Rava je centar i glavno mjesto na otoku. Tu se nalazi škola, crkva, trgovina, pošta kao i Centar Svita!
U Velo Ravi je nogometno igralište gdje se svake godine na dan Ravske fešte igraju tradicionalni turniri već više desetljeća. Put uz more sa zasađenim palmama, nešpulama, borovima i ostalim biljem, te klupicama, kapelicom, vodi sve do sljedece uvale Grbaćina, pa tako tvori idealno mjesto za većernje šetnje i opuštanje. Na rivi se nalazi pošta i trgovina, a na suprotnoj strani obale restoran Keko. U samom dnu uvale je škver gdje mještani uređuju svoje brodove,a 40 metara dalje je i seoska gusterna gdje se može uzeti pitka voda. Iz Marnjice vode dva puta za u Selo. Prvi ide od škvera, a drugi od rive.

Otok Rava

SELO se nalazi na vrhu brda iznad uvale Marinica. Ima sve karakteristike dalmatinskog mjesta. Stare kamene kuće organizirane u manje skupine nose nazive obitelji kojima su kuće pripadale. U selu je i jedini ravski trg Kolešće, na kojem se nalazi CENTAR SVITA po kojem je Rava poznata.

Naime, tu je pravilan krug u sredini trga, gdje je nekada raslo stablo murve. Postoji više legendi i priča o centru svita. Jedna od njih je i da su stari Ravljani u taj krug izljevali staro maslinovo ulje da bi se zemlja bolje okretala. Kad stanete u taj krug i zatvorite oči zaista imate osjećaj kao da ste na vrhu svijeta!!! Iznad Kolešća je i TORKUL – starinska uljara u kojoj se dobiva poznato ravsko extra djevičansko maslinovo ulje. U selu na samom vrhu nalazi se i crkva Velike gospe sa jedinim ravskim grobljem i škola. Škola je nekad bila puna đaka, a danas je tek uspomena nekim otočanima.